Cyklotrip s Dejvom: Okolo Slovenska

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=“3460″ img_size=“full“ alignment=“center“ lazy_loading=“true“][ultimate_spacer height=“40″][vc_column_text]Už sme vám avizovali, že v Radare sa budete pravidelne stretávať s rubrikou Dejva, ktorý je nadšeným cyklistom. To samozrejme, platí a už v najbližšom vydaní si môžete prečítať niekoľko príbehov o tom, aký netradičný môže byť nocľah počas cyklotripu v cudzine. Teraz však Dejvo vymenil cudzinu za rodnú hrudu. Exotické špeciality na desiatu zrejme  vystriedajú korbáčiky, možno ho čaká aj nocľah na salaši medzi ovečkami a problém dorozumieť sa môže nastať len prípade, že sa dlhšie zdrži v nejakom tom pohostinstve s družnými Slovákmi, ochotnými podeliť sa o svoju „domácu tvorbu“. Necháme sa prekvapiť. Dejvo na to nebude sám, jeho parťákom je Peťo, ktorý má v nohách rovnako pekných pár kilometrov na biku.

Cyklotrip pokračuje

Presne tak sa volá stránka na Facebooku, kde Dejovi fanúšikovia sledovali jeho doterajšie cestovanie po svete. Včera tam pribudol príspevok, ktorý bol originálnou predzvesťou toho, že sa niečo chystá.

Roku pána 2020 sa začali v krajine pod Tatrami diať zvláštne veci. Niežeby sa pred tým nediali, ale príchod zahraničného vírusu to umocnil.

Nielenže sa nedá cestovať, ľudia nosia masky a sused suseda nespoznáva – ešte aj ovečky začali bačom miznúť, a keď nie miznúť tak aspoň vystresovane postávať a rozoberať najnovšie makroekonomické trendy na pozadí globálnej pandémie. Dvaja mladí detektívi sa rozhodli prísť tejto záhade na koreň a vydať sa na cestu okolo hraníc – cesta to nebude ľahká, nástrah je veľa – ale chalani si veria a určite to zvládnu. Nájdu však odpovede na všetky otázky? Kto sú tajomní duchovia na bikoch strašiaci ovce? Je to Fantomas utekajúci z Tajomného hradu v Karpatoch? Blýska sa naozaj nad Tatrou? Kazí to cyklistkám ich prísne účesy? A je to naozaj UFO alebo má len bača nový kalap?

Sledujte ich cesty slovenským pohraničím a uvidíte.

Nový cyklotrip štartuje už dnes!

Zdroj: https://www.facebook.com/cyklotrip

Prípravy neboli bez komplikácií

Včera sa teda Dejvo s Peťom vybrali na trip okolo Slovenska. Pripraviť sa na takú expedíciu dá zabrať, ale keďže obaja chalani už majú podobný trip za sebou, išlo všetko hladko… Až na to, že doslova niekoľko hodín pred naplánovaným štartom, zaúradoval Murphy. Jeho zákony platia neomylne, a tak sa pokazilo to, čo asi ako jediné z celej výstroje, „výzbroje“ a batožiny chlapcov nemohlo ostať doma – jeden z bicyklov. Akokoľvek nepravdepodobne to znie, je to tak a deň pred odchodom bolo treba nájsť pre Peťa nový bicykel, ktorý by nielen spĺňal jeho požiadavky, ale tiež by dokázal zvládnuť naplánovanú trasu, tempo a nadšenie našich dvoch cyklo – bláznov. Ich plán je totiž prejsť 1492,2 km po slovenských cestách, ktoré čo najviac kopírujú naše hranice. Nuž a absolvovať takýto cyklotrip bez bicykla by bolo buď komické, alebo tragické. V takej situácii sa natíska jediné riešenie a to NÁJSŤ RIEŠENIE a najlepšie okamžite. Toto je moment, kedy do príbehu vstupuje obchod Najšport ( www.najsport.sk ) so širokým športovým sortimentom hlavne pre bikerov, ale aj s požičovňou bicyklov. Keď sa vo vedení obchodu dozvedeli, akú situáciu tieto dve „cykloduše“, pripravené vyraziť do sveta riešia, rozhodli sa ich podporiť! Za ich rýchly a skvelý prístup im patrí veľká vďaka. Netrvalo dlho a Peťo nafasoval bicykel, ktorý teraz poriadne prevetrá a veríme, že na ňom šťastlivo absolvuje celú slovenskú štreku.

Sledujte ich spolu s nami

Chlapci budú svoje putovanie poctivo dokumentovať a okrem toho, že to bude určite veselé (a veríme, že aj zverejniteľné a mládeži aj seniorom prístupné), z ich príspevkov sa dozviete aj nejaké tie zaujímavosti z rôznych kútov Slovenska. Podporte našich cyklistov aj vy a sledujte ich či už tu, na našom blogu, alebo FB https://www.facebook.com/magazinradar, kde budú pribúdať ich živé streamy, ale aj na stránke Cyklotrip pokračuje https://www.facebook.com/cyklotrip, kde si môžete prečítať aj veselé príbehy z ciest, ktoré už Dejvo absolvoval.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=“40″][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=“0px“ project_icon_border_width=“0px“ arrow_bg_width=“36x“ arrow_border_width=“0px“ r_arrow_icon_paddings=“0px 0px 0px 0px“ r_arrow_v_offset=“0px“ l_arrow_icon_paddings=“0px 0px 0px 0px“ l_arrow_v_offset=“0px“ include=“3450,3451,3452,3453,3454,3455,3456,3457″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator style=“shadow“ border_width=“3″ el_width=“80″][ultimate_spacer height=“40″][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJmYi1jb21tZW50cyUyMiUyMGRhdGEtaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRm1hZ2F6aW5yYWRhciUyMiUyMGRhdGEtbnVtcG9zdHMlM0QlMjI1JTIyJTIwZGF0YS13aWR0aCUzRCUyMjcwMCUyMiUzRSUzQyUyRmRpdiUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Zdieľajte článok na sociálne siete