Zber medailí na OTKD 2020

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=“3473″ img_size=“full“ alignment=“center“ lazy_loading=“true“][ultimate_spacer height=“40″][vc_column_text]Bomby, kone a iné zveri, s najlepším tímom na svete a emócií kopcom.

Nedokážem a ani sa veľmi nechcem odosobniť, preto tento článok bude asi plný emócií. Ja som Jaruš a okrem všelijakých iných rodinných, pracovných a spoločenských statusov, mi za posledné tri roky pribudol aj post bežeckej mamy. Už tretím rokom sa s mojou silnou srdciarskou voľou a láskou rozrastá jeden výnimočný bežecký tím. Tím športovcov, ktorí sú neustále vystavení paľbe mojich motivačných video-pozdravov, silným objatiam a ktorí sú pravidelne dopovaní domácimi, s láskou napečenými, koláčikmi. Z bežeckého projektu s názvom Zber medailí, a z tímu, ktorý vo všetkých tabuľkách figuruje ako tím „Magazín RADAR“ sa časom stala moja druhá rodina. Prvý ročník Zberu bol testovací, druhý bol brutálny a tento tretí je…nevšedný.

Aj z mojich veľkých plánov, očakávaný a vraj magický rok 2020, veru riadny kus odsekol. Z bežeckej sezóny, na ktorú sme sa všetci tešili, ostalo len krehké torzo, ktorého zvláštne odnože virtuálnych behov udržalo pokope niekoľko klasických bežeckých podujatí. Pretekov, na ktorých sa pred štartovú čiaru spolu postavilo niekoľko desiatok či stoviek bežeckých nadšencov, ktorých jeden výstrel z pištole poslal na spoločnú trať v tom istom čase a s tým istým cieľom. To, čím sme všetci žili pomaly každý víkend, sa tento rok pre nás stalo niečím výnimočným. Štafetový beh Od Tatier k Dunaju je jedným z tých, vďaka ktorým naše bežecké srdcia aj tento rok pookriali a my sme mohli naplno precítiť zmes zvláštnej nervozity na štarte, tímovej podpory a slastnej záplavy radosti v cieli.

Čo je to za beh?

Ja som o OTKD už v minulosti počula, ale jeho bežeckou súčasťou som s stala až tento rok. Štafetový beh, ktorého začiatok je v Jasnej a cieľ v Bratislave na nábreží Dunaja, ktorého trať je dlhá 345 kilometrov a odbehnúť ju musia tímy maximálne dvanástich bežcov, má veľa špecifík. Trať je rozdelená na úseky s odovzdávkami, na ktoré sa tímy presúvajú dodávkami, v ktorých spoločne strávia minimálne jeden deň a jednu noc. Bežia v noci, spia na obed a obedujú, keď sa v aute preberú na odór spoteného trička, preveseného hneď vedľa ich hlavy. Možno to tak neznie, ale toto je to, čo by vás malo navnadiť. 😊

Oni za to môžu

Priznám sa, že pre mňa žiadne preteky nie sú o výhre, a preto ani tento beh pre mňa nebol o len behu. V prvom rade to bola výzva, keďže predsalen dostane zabrať fyzička. Ale hlavne to bola jedna neuveriteľná bežecká párty! Bol to nevšedný zážitok, z ktorého spomienky budú v nás všetkých dlho rezonovať a určite aj po čase bude každé pripomenutie rovnako silné. A kto za to môže? Môžu sa to oni! Bežecký tím zberačov medailí, v tomto prípade tí jeho členovia, ktorí boli súčasťou OTKD 2020. Dvanásť bežcov, dvaja šoféri a jeden cyklista ako podpora na trati. Som nadšená, že sa mi dostalo tej cti byť ich kapitánkou. Dokonalá súhra ľudských pováh, neustály príval energie, podpory a motivácie, nekontrolované výbuchy úprimných emócií, radosť a oslava nielen tímového ducha, ale hlavne priateľstva.

Sme výnimočný tím.

Na OTKD sme boli rozhodne jediný tím, ktorého členom bol aj kôň na palici a gumené kura. To, s akou hlasnou a oduševnenou podporou sme vítali každého nášho bežca na odovzdávke, za zvukov sirény, zvučky z Baywatch a s koňom v ruke, pútalo aj pozornosť okolia. Pre nás to však nie je nič výnimočné. Ak hovorím o našom tíme, nemám na mysli len tých, ktorí s nami boli na OTKD. Ale sú to desiatky ďalších, ktorí spolu tvoria jednu krásnu bežeckú rodinu. Vzniká tretí rok, a je neuveriteľné ako každý nový člen, ktorý prišiel, medzi nás zapadol ako presný dielik z puzzle. Každý je iný a až keď sa dajú dokopy, tvoria jeden celok, ktorý dáva zmysel. Partiu ľudí, medzi ktorými funguje zvláštna chémia. Z ktorých sa s prvým podaním ruky stávajú rovnocenní členovia tímu bez ohľadu na to, či sú v ňom tri minúty alebo tri roky.

Kto nezažil, nepochopí.

Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. Ak chcete vidieť ako to vyzerá v tom najlepšom tíme na svete, pozrite si náš dokument. Ak chcete vedieť, prečo je OTKD bohovský zážitok, absolvujte ho budúci rok aj vy. My tam budeme určite! Verím, že náš tím bude mať ešte väčšie zastúpenie a že spolu opäť zažijeme jednu veľkú bežeckú párty. Ja ďakujem celému tímu zberačov medailí za fantastický spoločný zážitok aj za to, že sú súčasťou nielen môjho bežeckého života.

S láskou (a koláčikmi) kapitánka Jaruš.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=“40″][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=“0px“ project_icon_border_width=“0px“ arrow_bg_width=“36x“ arrow_border_width=“0px“ r_arrow_icon_paddings=“0px 0px 0px 0px“ r_arrow_v_offset=“0px“ l_arrow_icon_paddings=“0px 0px 0px 0px“ l_arrow_v_offset=“0px“ include=“3474,3473,3472,3471,3470″][ultimate_spacer height=“40″][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=rODpSEfRpZE“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator style=“shadow“ border_width=“3″ el_width=“80″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Zdieľajte článok na sociálne siete