Hľadáte ideálnu rodinnú chatu?

My sme jednu našli, vyskúšali a vrelo ju odporúčame aj vám.

Akousi šťastnou zhodou náhod sme natrafili na rozprávkovú chatu Kubínka, kde sme strávili jeden veselý víkend. Chata sa nachádza v prekrásnom prostredí pohoria Oravská Magura v nadmorskej výške 720 m n. m, neďaleko Dolného Kubína a len 150 metrov od miestneho lyžiarskeho strediska. Áno, z Bratislavy to nie je úplne na skok, ale predsa na Orave dobre, na Orave zdravo, fotky chaty nás presvedčili a verím, že moje rozprávanie a zážitky, ktoré sme si odniesli, presvedčia aj vás.

Na cestu sme sa vydali v piatok poobede, teda každému je asi jasné, že sme na Kubínku nedorazili za svetla. Na našej nálade to však neubralo, asfaltová cesta viedla až priamo ku chate a po príchode na nás čakalo jedno príjemné prekvapenie za druhým. Tým úplne prvým bol chatár, ktorý nás vítal s úsmevom od ucha k uchu napriek tomu, že na nás čakal niekoľko hodín. Vzal nás dnu, aby nám všetko poukazoval. Naozaj nepreháňam, keď poviem, že chata je novučičká a krásne, moderne a prakticky zariadená. Je priestranná a útulná, a tak sme postupne začali objavovať jej zákutia. Osobne som ako úplne prvé, uzimená po ceste, ocenila podlahové kúrenie a krásny veľký krb, v ktorom praskalo drevo.

Prízemie chaty parí takmer celé spoločenskej miestnosti, kde sa o príjemnú atmosféru stará dominantný krb. Okrem toho tu nájdete veľký jedálenský stôl, kde sa pohodlne zmestí celá osádka chaty k spoločným raňajkách či obedu. V spoločenskej miestnosti je tiež veľká sedačka a televízor, ktorý na chate zapnete asi len sporadicky, ale v prípade dlhšieho pobytu či pri nevydarenom počasí máte možnosť dopriať si aj televízny relax. A nakoniec nesmieme zabudnúť ani na kuchynský kút s barovým posedením. Kuchyňa je vybavená naozaj nadštandardne! Nájdete tu kompletné kuchynské vybavenie, samozrejmosťou je veľká chladnička aj rúra. Keďže pre mňa je pečenie relax, hneď po našom príchode som sa pustila do pečenia čerstvých koláčikov. Všetkým gazdinkám, ktoré sa tu budú starať o svojich mužov, deti či kamarátov určite nebude nič chýbať… Jedine tak starosť s umývaním riadu, o ktorý sa postará umývačka. Na prízemí sa nachádza jedna z dvoch kúpeľní v chate, samostatné WC a tiež jedna dvojlôžková izba.

Na poschodí sú štyri izby, dve dvojlôžkové a dve trojlôžkové, teda celková kapacita chaty je dvanásť osôb. Izby sú krásne, nič im nechýba, všetko vybavenie je nové. Myslím, že môžem hovoriť za všetkých, keď poviem, že ubytovanie bolo ozaj luxusné. Nevynímajúc obe kúpeľne, ktoré sú moderné a krásne, a horná má dokonca pridanú hodnotu vo forme krásneho výhľadu. J Keď sme si zložili veci a trochu sa rozkukali, museli sme sa, samozrejme, všetci „pripojiť“. Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí nikdy a nikde nemôžu ostať offline, ostanete pripojení aj na chate Kubínka, kde je bezproblémové wifi. Keď sme dostali všetky potrebné inštrukcie, heslá a pokyny od chatára, ostali sme sami. Po dlhej ceste a hladní sme zaútočili na zásoby jedla, ktoré sme si priviezli, rozbehli sme gril na terase s posedením a začala tá pravá rodinná dovolenka. Vôňa grilovaného mäska nám zdvíhala náladu, večer patril dobrému jednu, pitiu, gitarám a skvelej atmosfére pri krbe.

Na druhý deň ráno sa niektorým vstávalo ťažšie, ale napriek tomu sme sa všetci vybrali na zdravotnú prechádzku. Chata sa nachádza len 150 m od lyžiarskeho strediska SKI PARK Kubínska hoľa, ktoré ponúka upravované zjazdovky v celkovej dĺžke 14 km – od pretekárskych tratí cez free-ride až po detskú škôlku – čo robí z tohto strediska ideálne miesto pre nezabudnuteľný zážitok z lyžovačky. Keďže sneh ešte nie je ani na Orave, namiesto lyžovania sme si kopec len vyšliapali, niektorí z nás zahli do lesa hľadať hríby a ostatní si užívali čerstvý vzduch a krásny výhľad. Počas letnej sezóny je rezort ideálnym miestom pre rôzne adrenalínové aktivity, ako horské káry, downhill, zorbing, paintball. Okolie zároveň poskytuje priestor na cyklistiku s približne 250 km značených cyklistických trás, pešiu turistiku, hubárčenie či relax.

My sme prišli relaxovať, načerpať nové sily a túto misiu sme úspešne splnili. Chata Kubínka nás príjemne prekvapila. Je to ideálne miesto pre rodinné dovolenky, zimné lyžovačky s priateľmi, ale aj na firemné teambuildingy. Krásne prostredie a ubytovanie, bezproblémové parkovanie pre 5 áut a prijateľné ceny. Cítili sme sa výborne a určite sa sem ešte vrátime, aby sme si vychutnali Oravu pod bielou perinou alebo zaliatu letným slniečkom. Ak hľadáte rodinnú chatu, kde strávite príjemnú dovolenku a chvíľky relaxu, redakcia Radaru vám odporúča navštíviť chatu Kubínka. Pre viac informácii kliknite na www.chatakubinka.sk.

Zdieľajte článok na sociálne siete