Čo potrebuje pleť v zime?

V zime by sme si mali dať skutočne záležať na tom, ako sa staráme o svoju pleť. Prajeme si, aby bola stále vyživená, šťavnatá a plná života. Ale chladné počasie tomu príliš nepraje. Naša pleť býva často vystavená vetru, snehu aj mrazu a je teda skôr začervenaná, podráždená a dehydrovaná. Stráca svoju prirodzenú farbu a jas. Dôležité je zamerať sa na hydratáciu a vyberať produkty s hutnejšou konzistenciou.

 

Česká značka organickej kozmetiky Havlíkova apotéka veľmi starostlivo pripravuje každý svoj kozmetický recept. Produkty obsahujú vyvážený pomer organických bylín, aktívnych látok, olejov, vitamínov, minerálov a ďalších darov prírody. Pre zimnú starostlivosť o pleť odborníci odporúčajú v prvom rade dôkladné čistenie. Následnú regeneráciu pomocou vhodného pleťového séra a pleťového krému. A nadštandardnú starostlivosť v podobe najrôznejších masiek s aktívnymi látkami, pričom niektoré sa používajú ráno a iné na noc.

 

Čistenie ako alfa omega kozmetickej starostlivosti

 

Správne čistenie pleti je skutočne základ. Ak mu venujeme dostatočnú pozornosť, môžeme sa spoľahnúť na to, že naša pleť bude čistá, zdravá a prirodzene krásna. Veľmi dôležité je vybrať si vhodnú odličovaciu vodu pre svoju pleť, ktorej vlastnosti sa môžu v rámci ročných období meniť. S veľkou pravdepodobnosťou vám na zimu sadne napríklad vysoko hydratačná voda od Havlíkovej apotéky s názvom Kúzelná studnička. „Je koncipovaná tak, aby vyriešila časté presušenie pokožky a šupinky, ktoré sa v chlade a mraze často tvoria aj ženám, ktoré na ne v inom období netrpia,“ vysvetľuje Kristína Bradáčová, produktová manažérka Havlíkovej apotéky.

 

Jemné nedráždivé zloženie tejto odličovacej vody zabezpečuje odstránenie nečistôt, prachových čiastočiek a taktiež make-upu. Je vhodná pre každodenné čistenie a odličovanie pokožky tváre, krku a dekoltu. „Produkt obsahuje aktívnu látku Pentavitin®, ktorá stimuluje kľúčové gény kožnej bariéry. Pokožka si tak udržuje hĺbkovú hydratáciu, a to až po dobu 72 hodín. Jej unikátna molekulárna stavba má schopnosť hĺbkovo hydratovať pokožku, posilniť jej bariérovú funkciu, zjemniť povrch kože, a to pri pravidelnom používaní už po 2 týždňoch,“ vysvětluje Kristína Bradáčová. Okrem látky Pentavitin® obsahuje táto čistiaca voda ďalšie dôležité zložky ako sú: materská kašička (tá patrí medzi najdokonalejšiu výživu tkanív a pokožky, podporuje schopnosť okamžitej bunkovej regenerácie), tocopherol, teda vitamín E (ktorý chráni bunky pred oxidačným stresom a negatívnymi účinkami voľných radikálov), levandulu úzkolistú (tá má osviežujúce, uvoľňujúce a stres odbúravajúce vlastnosti). Odličovaciu vodu naneste na vatový tampónik a jemne s ním očistite pleť. Na záver opláchnite pokožku čistou studenou vodou, aby sa pleť dokonale prekrvila a pripravila na ďalšiu starostlivosť.

 

Skutočná regenerácia pomocou séra a krému

 

Používanie séra pod krém už je dnes takmer samozrejmosťou. Najmä po 25 až 30 roku veku. Ako nájsť vhodné sérum a krém, ktoré pleť hydratujú skutočne do hĺbky, regenerujú a dodajú pokožke potrebnú výživu? „Produkty by mali obsahovať niektorú z aktívnych látok, ktoré sa o hydratáciu postarajú. Jedinečná je látka Pentavitin®, ktorá je overená klinickou štúdiou. Táto látka napodobňuje prirodzené prostredie pokožky, a tým ju hĺbkovo hydratuje aj regeneruje. Klinické štúdie Pentavitin® potvrdili vyhladenie a vypnutie kože, schopnosť posilnenia jej bariérovej funkcie, zjemnenie povrchu kože, vrátane zmiznutia suchých šupiniek, a to pri pravidelnom používaní už po dvoch týždňoch. Havlíkova apotéka práve túto látku využila do produktu s názvom Grófkino sérum,“ hovorí Kristína Bradáčová. Prípravok je určený na regeneráciu unavenej a zvädnutej pleti so známkami dehydratácie pokožky. Sérum regeneruje, vyhladzuje a vypína pokožku. Okrem látky Pentavitin® obsahuje tiež avokádový olej, extrakt z ľulku zemiakového a vitamín E.

 

Pleťový krém, ktorý sérum vhodne doplní, pleti dodá výživu a hydratáciu, Havlíkova apotéka nazvala Krásna dáma. Ide o vysoko výživný produkt s klinickou štúdiou PhytoCellTecTM Symphytum. Klinické testy realizované vo Švajčiarsku a Francúzsku preukázali, že čerstvé bunky z koreňa kostihoja lekárskeho, ktorý je v produktu obsiahnutý, disponujú vlastnosťami súhrnne nazývanými ako anti-aging. Pleť sa rýchlejšie regeneruje, vrásky postupne miznú, pokožka je nadupanejšia a šťavnatejšia. Kostihoj lekársky napomáha ľudským kmeňovým bunkám k lepšej regenerácii. Je to taký malý zázrak v kozmetike. Krém dokonce vypína čeľustné kontúry a vďaka tomu vyzerá celá tvár úžasne, mlado a sviežo.

 

Masky na raňajky aj na večeru

 

Ráno je potrebné pleť dobre naštartovať na celý deň. Havlíkova apotéka pre tento účel priniesla na trh trojminútové masky. V krátkom čase tak doprajete pleti presne to, čo potrebuje. Pri pravidelnom opakovaní je výsledok na pokožke veľmi skoro vidieť. Ranná maska, ideálna nielen pre zimné obdobie, nesie názov Kráľovské raňajky. Počas zimy ju nanášajte na pleť v hojnej vrstve. Je obrovsky výživná, hutná a pleť doslova nakopne. Ide o produkt s klinickou štúdiou Pentavitin®, s avokádovým olejom, extraktom z materskej kašičky, rakytníka a šalvie.

 

Vybrané masky je skvelé aplikovať na celú noc a zmývať ich až ráno. „V noci sa naše telo regeneruje a prebieha tvorba a obnova buniek. Použitím nočnej masky tomuto procesu pomôžeme. Jej hlavnou úlohou je dodanie hydratácie, ktorá je veľmi dôležitá aj na prevenciu vrások. Nočná maska a nočný krém by mali byť aplikované spoločne. Nočné masky posilňujú a zintenzívňujú účinky nočného krému tým, že vytvoria ochrannú bariéru, ktorá v pleti uzamkne aktívne látky, vitamíny a hydratáciu. Je vhodné ich používať 2 – 3 x týždenne. Pri každodennom použití totiž strácajú účinnosť,“ vysvetľuje Kristína Bradáčová. V ponuke Havlíkovej apotéky nájdete napríklad nočnú masku Pekné sny. Ide o masku krémovú, regeneračnú a vysoko vyživujúcu. Obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá pôsobí veľmi efektívne na našu pleť po celú noc. Taktiež obsahuje klinicky overenú aktívnu látku ALGAKTIV® GenoFix Nite pre vypnutie pleti, redukciu vrások, hĺbkovú hydratáciu a regeneráciu všetkých typov pleti.

Zdieľajte článok na sociálne siete