Ako na žiarivo čisté okná

,,Škola umývania okien“ od spoločnosti Henkel

Okná patria k veľkej výzve jarného upratovania. Ich umývanie väčšinou odkladáme na poslednú chvíľu, nakoniec ale nájdeme silu a pustíme sa do ich čistenia. Veď predsa pýchou každej gazdinky pri pohľade zvonku sú jednoznačne žiarivé okná. Tento rok  vám spoločnosť Henkel prináša pár praktických tipov, s ktorými bude umývanie okien hračka.

  1. Na príprave záleží

Pri umývaní okien je dôležité vyčkať na pekné počasie. Vyhnete sa tak situácii, keď čerstvo umyté okná „zleje“ náhla prietrž mračien. Pred samotným čistením zložte z parapetov kvetináče a všetky dekorácie, ktoré pretrite utierkou na prach. Záclony zveste a dajte prať. Kým okná vyčistíte, záclony budú dávno vypraté a večer ich zavesíte naspäť, poprípade vyberiete druhé zo skrine. Nezabudnite ani na rohy okien, kde vznikajú pavučinky, povysávajte ich alebo odstráňte metlou. A už len si pripraviť rebrík alebo stoličku, vedro s vodou, handričku bez chlpov, papierové kuchynské utierky a účinný prostriedok na okná.

  1. Nepodceňujte žalúzie

Umývanie okien sa začína pri ,,nešťastných“ žalúziách. Tie vedia potrápiť nejednu gazdinú.  Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami, mohla by vás nemilo prekvapiť stekajúca špina z jednotlivých lamiel. Vyskúšajte špeciálne čistiace kefy, ktoré zotrú prach z viacerých lamiel naraz a vy jednoduchším spôsobom vyčistíte veľkú plochu žalúzií.

  1. Čo s rámom a parapetmi?

Umývanie okien neznamená len čistenie sklených výplní, ale aj rámov a parapetov. Tie sa najlepšie umývajú hubkou alebo švédskou utierkou s vhodným čistiacim prostriedkom.

Skúste siahnuť po prípravku Clin na okná a rámy, ktorý vám nahradí umývanie vodou a saponátom, ako ste boli zvyknutí. Vďaka jeho účinnej receptúre s alkoholom jednoducho odstráni nečistoty jedným zotretím a vaše okná, okenné rámy a parapety budú ako nové. Škvrny po daždi, prach a iná neželaná špina už nemajú šancu. Jar jednoducho privítate so žiarivými oknami bez bez šmúh, mastnoty a otlačkov prstov. Aplikuje sa do vody: niekoľko streknutí do 5 l vody.

  1. Ocot je do šalátov, noviny na čítanie

Ak chcete šetriť svoj čas a námahu, zabudnite na tradičné umývanie okien podľa receptu našich starým mám. Vyhnite sa octu alebo saponátu a následnému lešteniu starými novinami. Jednoduchšie a oveľa rýchlejšie je použitie špeciálnych prípravkov, ktoré umývajú a leštia zároveň. Clin 3v1 Lemon s inovatívnym zložením Liquid Glass technológie vám zabezpečí dlhotrvajúci lesk bez šmúh, odolnú ochranu a dokonca opraví* mikroškrabance, ktoré sa vyskytujú na povrchu skla a sú spôsobené bežným používaním. Jeho výnimočná receptúra s impregnačnými vlastnosťami navyše odpudzuje vodu, nečistoty a prach z povrchov, čím zabraňuje rýchlemu opätovnému zašpineniu. Vďaka praktickej hlavici s pištoľou si môžete vybrať buď funkciu rozprašovača alebo peny a vaše okná sa budú lesknúť aj bez vyčerpávajúceho leštenia. Pri veľkom znečistení využite funkciu peny, ktorá po pár minútovom pôsobení špinu ľahko rozpustí. Praktický, extra účinný a s príjemnou vôňou citróna – to je Clin 3v1 Lemon, ktorý odporúča väčšina spokojných zákazníkov**.

* Dočasný opravný efekt mikroškrabancov na skle (na základe záťažového laboratórneho testu)

** Zdroj Ask Team Clean (CZ, HU, RO), 2021

 

Zdieľajte článok na sociálne siete