Užite si slnečné leto na záhrade

Slniečko, odpočinok, kúpanie a vôňa grilovania – to sú veci, ktoré si väčšina z nás predstaví pri myšlienke leta na záhrade. Už na jar je však potrebné zahájiť prípravu, aby sme si potom letné dni strávené na záhrade či terase mohli naplno užiť. Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré z vašej záhrady urobia dokonalú zenovú oázu.

Pohodlné sedenie

Ak chcete privítať prvé letné lúče už v plnej výbave, je najvyšší čas poobzerať sa po záhradnom sedení. V prípade, že ste priaznivcom grilovania alebo radi obedujete na čerstvom vzduchu, siahnite po jedálenských setoch. Pokiaľ na záhrade skôr odpočívate, bude ideálnou voľbou záhradná sedacia súprava. Čo sa týka materiálov, veľmi obľúbený je umelý ratan, ktorý je odolný voči rozmarom počasia a vyzerá vkusne. V širokej ponuke záhradného nábytku ASKO – NÁBYTOK však nájdete aj drevené či hliníkové sety.

Zákutia v tieni

Hrejivé slnečné lúče sú po dlhej zime určite príjemnou zmenou. Niekedy sa ale pred nimi človek rád skryje do tieňa. Na každej záhrade aj terase by sme mali mať aspoň malé miesto, kde sa môžeme pred slnkom skryť. Asi najobľúbenejším variantom sú slnečníky, ktoré môžete po záhrade ľubovoľne premiestňovať. Pokiaľ máte dostatok priestoru, môžete na záhradu umiestniť aj záhradný altánok, ktorý disponuje bočnými závesmi a ochráni vás aj pred vetrom.

Kúzelná atmosféra

Večerné posedenie s priateľmi či rodinou vám pomôže rozžiariť dizajnové osvetlenie. Štýlové stolné lampy či lucerny vykúzlia po zotmení na vašej záhrade neopakovateľnú atmosféru. Tú môžete ešte doladiť ďalšími doplnkami, ako je moderné záhradné kreslo Rose alebo mäkučké dekoračné vankúše.

Zdroj: Asko – nábytok

Zdieľajte článok na sociálne siete