Pomocné „ručičky“

McDonald’s tradične podáva pomocnú „ručičku“  malým bojovníkom v slovenských nemocniciach

Bratislava, 31.5 .2022 – Charitatívna akcia známa pod názvom Ručičky sa opätovne rozbieha v reštauráciách McDonald’s po celom Slovensku symbolicky na Medzinárodný deň detí, teda od 1. júna. Počas celého mesiaca môžu zákazníci pomôcť hospitalizovaným deťom v nemocniciach prostredníctvom kúpy samolepiek v tvare detskej ručičky. Výťažok z predaja poputuje v plnej výške neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities, ktorá s pomocou vyzbieraných finančných prostriedkov dlhoročne rekonštruuje a vybavuje modernými prístrojmi detské oddelenia v nemocniciach na Slovensku. Jedným z cieľov tohtoročnej  aktivity je prekonať minuloročný výťažok vo výške 115 402 eur.

Zákazníci si môžu k svojej objednávke zakúpiť dva varianty samolepiek. Hodnota klasickej žltej ručičky je stanovená vo výške 1 eura a nová prémiová ručička má hodnotu 5 eur, ktorých bude len obmedzený počet a to 5 000ks. Samolepky si následne môžu zákazníci nechať alebo nalepiť v McDonald’s na určené miesto ako symbol pomoci.

„Podpora zákazníkov, ktorí sa rozhodli v minulom roku pre kúpu samolepiek bola obrovská a sme nesmierne vďační, že sa nám podarilo vyzbierať finančné prostriedky v rekordnej výške. Novinkou tohtoročnej akcie je upravený dizajn prémiovej 5-eurovej ručičky, ktorá je vyhotovená v odtieňoch modrej, a na ktorej je vyobrazená ilustrácia rodiny ako symbol blízkosti a domova,“ hovorí Hana Mlkvá, výkonná riaditeľka n.o. Ronald McDonald House Charities na Slovensku.  

Zdieľajte článok na sociálne siete